Potrzebujemy:
Jeden średniej wielkości kalafior (świeży)
jedna duża cebula
bulion warzywny
130 g piersi z kurczaka
kurkuma
kminek
sól pieprz
sposób wykonania:
Kalafiora dzielimy na mniejsze kawałki, posypujemy lekko solą, pieprzem, kurkumą oraz kminkiem mielonym.Skrapiamy lekko olejem,żeby kalafior nie przykleił się do brytfanny. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (ok 180 stopni) i pieczemy przez około 20 min
kalafior po upieczeniu
Kroimy dużą cebulę i podsmażamy do uzyskania złocistego koloru, następnie dodajemy bulion warzywny i dusimy przez ok 10-15 min.
Bulion wraz z kalafiorem wrzucamy do blendera i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji
Na sa sam koniec, krótko gotujemy powstały krem i dodajemy ugowowanego/upieczonego kurczaka pokrojonego w kostkę.
smacznego ,E
przyłączam się do obserwatorów i to odchudzania.
ReplyDeleteCzas najwyższy na mnie, bo ile można zapuszczonym chodzić :/