składniki (dla 2 osób)
tuńczyk w sosie własnym: 260g (2 puszki)
ok 50 g zielonej cebulki
jedna średnia papryka
1 jajko
łyżka musztardy
sól
pieprz
Cebulkę i paprykę drobno kroimy, a tuńczyka odsączamy z wody.
dodajemy, jajko, łyżkę musztardy pieprz i sól
wszystko razem mieszamy do uzyskanie spójnej konsystencji
formujemy w kotleciki i smażymy na patelni beztłuszczowej lub na odrobinie oleju przez kilka minut z kazdej strony
Serwujemy z warzywami wg uznania. Tutaj z zieloną fasolką i pieczonymmi ziemniakami.
Smacznego :))
E
Ale fajny przepis, na to bym nie wpadła :) Ostatnio dużo kupuję tuńczyka w puszcze i nie miałam na niego pomysłu. Chętnie zrobię takie kotleciki:)
ReplyDelete